Saatchi Circle: Digital Edition 

Powered by Digitas Sofia 

До Saatchi Circle
остават:

AI Unicorn Digitas

РЕКЛАМА БЕЗ АНАЛОГ

Няма какво да се лъжем, дигиталната комуникация е новото черно. Затова за 11-ото си издание Saatchi Circle ще бъде без аналог. Казано иначе – дигитален до мозъка на брифовете си! 

Затова го подхващаме ние – Digitas Sofia, дигиталната агенция в Publicis Groupe. 

Ще търсим млади рекламни таланти по брифове за digital, ще се интервюираме в digital среда, ще изберем деветима digital таланти и накрая не само ще им дадем реално задание за digital кампания, а и ще трябва да ползват AI инструменти, за да го реализират. А на ФАРА... ще си се видим аналогово, защото някои традиции не трябва да се променят.

И понеже споменахме AI, chatgpt и Gemini са повече от достъпни, а нашите партньори от Getty Images ще предоставят безплатно своя нов AI визуален инструмент.  

Таймлайн

до 16.05.
Кандидатстване

До 23:59 на 16 май можеш да кандидатстваш на circle@digitas.com, като ни пишеш за коя роля искаш да се пробваш (копирайтър, дизайнер, стратег). После очаквай включване от нас с подходяща digital задачка. 

от 17.05.
до 19.05.
Работа по задача

Ние ти пращаме една задача, а ти имаш точно 3 дни да покажеш най-доброто от себе си и да ни изпратиш твоя прочит на брифа. Както се прави и при интервю, нали? 

от 21.05.
до 23.05.
Интервюта с най-добрите 

Когато се запознаем с работата на всички, ще шортлистнем най-добрите и започваме най-хубавата част – да се видим онлайн и да си поговорим за нас, за вас и за светлото дигитално бъдеще на рекламата. 

от 27.05.
до 30.05.

Обявяване на избраниците 

Седмицата на 27 май ще започне с благи вести за някои от вас – това ще са деветимата избраници, които ще заведем на Saatchi Circle: Digital Edition. Платформата ще е по време на ФАРА в Бургас, така че вземи лаптоп и черни очила.

от 06.06.
до 08.06.

ФАРА + Saatchi Circle: Digital Edition 

В този момент ще имаме трима копирайтъри, трима дизайнери и трима дигитални стратези. Остава да ги комбинираме в 3 екипа, които да се надпреварват по реален digital бриф от ProCredit Bank. Всеки от отборите ще си има личен ментор от Digitas Sofia, а визуални насоки ще дава директорът на арт отдела в Saatchi & Saatchi. Заданието ще трябва да бъде изпълнено с помощта на AI инструменти – chatgpt и Gemini се подразбират, а Getty Images ще предоставят безплатно своя нов визуален AI туул.

08.06.

Големият финал

След като измислят своите идеи и ги наредят в презентации, отборите ще ги представят пред журито на ФАРА, което оценява и всички други български агенции. Екипът победител има реален шанс да започне стаж, а неговата идея – да бъде реализирана!

Кого ще търсим? 

Mobirise Website Builder
Дигитален
копирайтър

Това е този, който следи трендовете, разцъква тиктока и знае как да напише catchy копи за пост, сценарий за reel в инстаграм, та и цяла стратегия за viral content. 

Дигитален
дизайнер 

Има визии, които трябва да хванат окото за секунда. Има и такива, които трябва да разказват история.
Е, дигиталният дизайнер трябва да ги умее и двете. 

Mobirise Website Builder
Дигитален
стратег

Добрият текст и добрата картинка са нищо, без да бъдат вкарани в точните формати. Затова дигиталният стратег трябва да знае наизуст инструментите и да предложи перфектния микс. 

Ментори

Mobirise Website Builder
Александър
Славов

Creative Director
Digitas Sofia

Mobirise Website Builder
Николай
Сотиров

Senior Project Manager
Digias Sofia

Mobirise Website Builder
Борис
Стоянов

Digital Strategist
Digitas Sofia

Mobirise Website Builder
Еркан
Гюмрюкчиев

Head of Art
Saatchi & Saatchi

Имаш въпроси? Имаме отговори!

Всеки на възраст над 18 години, който иска да влезе в света на дигиталната реклама. 

Представи ни се на circle@digitas.com и ще ти изпратим тестово задание. Транспортът, нощувките и акредитациите за фестивала се поема от организаторите.

Събитието ще се проведе по време на тазгодишното издание на рекламния фестивал ФАРА (06 - 08 юни), а ангажиментът на участниците в Бургас ще бъде от 05 до 09 юни. 

След етапа на кандидатстване и решаване на предварително задание ще бъдат шортлистнати точно 9 души, които да бъдат подредени в 3 отбора – всеки с дигитален копирайтър, дигитален дизайнер и дигитален стратег. 

Всеки отбор ще получи бриф за дигитална кампания от ProCredit Bank на 6 юни сутринта. След това отборите имат точно 2 дни, за да измислят своя креативен отговор на заданието и да го подредят в презентация. Отборите ще представят своите идеи пред журито на ФАРА на 8 юни сутринта.

Част от заданието е всеки отбор да си помага при реализацията на идеята си с AI инструменти. Освен достъпните безплатни AI инструменти за генериране на текст, звук и т.н. нашите партньори от Getty Images ще предоставят напълно безплатно и своя нов AI инструмент за генериране на изображения.

Влез в кръга на рекламата

Нашите партньори
ПроКредит Банк
Българската асоциация на комуникационните агенции (БАКА)
Storytelling that moves you